2011.04.14.
22:58

Írta: Silenos Kiadó

Válófélben a Könyvfesztiválon

los-cimlapw.jpgA Silenos Kiadó ezúttal nem egy zenei életrajzot adott ki, hanem az idei könyvfesztiválra egy fiatal európai író regényét jelentette meg. Ahogy az a pán!k könyvek sorozatra eddig is jellemző volt, a mű tematikájára elsősorban a fiatalabbak érzékenyek. Egy friss házasságból való kilépés adja a mű hátterét, de a válás motívuma összetettebb: elválás a nagyapától - ezen keresztül az eutanázia problémája; elválás a klasszikus európai kultúrától - a bevándorlási probléma.

Tom Naegels: Válófélben

A kiadótól megrendelhető kedvezményesen!
Az akció erejéig tartó kedvezményes ár: 1800 Ft

A már tartó Könyvfesztiválon minden kiadványunk 20%-os kedvezménnyel megvásárolható! A Válófélben mellett ajánljuk még másik újdonságunkat, a VHK-interjúkötetet is. Helyszín: Képregény szabadtéri K8-as pult, Millenáris.

A Budapesti Könyvfesztivál hivatalos vendége az Európai Unió. Ez kapóra jött számunkra, ugyanis a Silenos Kiadó szépirodalmi sorozatával (pán!k könyvek) eleve azt tűzte ki céljául, hogy minden évben megismertet a magyar olvasókkal egy a hazájában elismert, európai fiatal írót. Ebben az évben Tom Naegels (1975) flamand újságíróra esett a választásunk.
Válófélben (Los) című regénye óriási siker Belgiumban. Miután minden fontosabb belga irodalmi díjat megnyert, 2008-ban meg is filmesítették, melyben a női főszereplőt, Nadiát a gyönyörű Sana Mouziane játszotta.

Tom, a történet elbeszélője válófélben van. Feleségétől elköltözött, de vár rá egy talán még fájdalmasabb válás: el kell búcsúznia haldokló nagyapjától, életének apafigurájától, aki utolsó küzdelmét a méltó halálért, az eutanáziáért éppen az általa létrehozott, jóléti, fehér Belgium orvosaival vívja.
A történetnek azonban rajtuk kívül van még egy főszereplője: Belgium. Tom a bevándorlás témakörére szakosodott újságíróként felismeri, hogy a nagyapja generációja által felépített biztonságos és egységes belga világba nem integrálhatók a bevándorlók. Házassága természetesen egy pakisztáni lány miatt bomlik fel, ám ezen a kapcsolaton keresztül azt is megtapasztalja, ő, a jó szándékú szakértő sem alkalmas a másik Belgiumhoz hasonulni.
Mindenkinek túl sok mindent kellene feladnia, túl sok mindentől kellene megválnia, hogy ne egymástól váljunk el…

A könyv címlapján látható festmény, illetve a könyvben szereplő fekete-fehér illusztrációk Abu-Yousef Nóra alkotásai.
Fordította: Bérczes Tibor.

Filmajánló angol felirattal:
http://www.losdefilm.be/eng/trailer-eng.asp

A könyv honlapja: http://silenos.hu/valofelben/

A sorozat előző kötete:
Sass Henno: Itt jártam – Az első letartóztatás
Most 1200 Ft-ért megrendelhető a kiadótól!

Recenziógyűjtemény elérhető itt:
http://silenos.freeblog.hu/archives/2010/11/18/Sass_Henno_Itt_jartam__Velemenyek/

Szólj hozzá!

Címkék: pán!k könyvek

A bejegyzés trackback címe:

https://silenosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr74823733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása