2013.10.16.
20:04

Írta: Silenos Kiadó

Büszke vagyok Antal Nimródra

Metallica-Silenos-Through_The_Never.jpgMár alapból annyi elég lenne, hogy Ő, Antal Nimród rendezte a Metallica legújabb koncertfilmjét, mert ez nagyon nagy lazaság, és kevés embernek sikerül magyarként ekkora produkcióban, ilyen fontos szerepet vállalnia, mint neki.

De ez nem elég: az összes, nagyjából csak itthonról érkező támadásra és személyeskedő kritikára – egyáltalán nem elvárható módon – teljes higgadtsággal és becsülendő intelligenciával felelt meg. Nem egy MTA-s székfoglaló beszéd stílusában, hanem amolyan laza, fiatalos rendezőként.

Pedig akármit tehetne vagy mondhatna, hiszen ő rendezte a Metallica, Through The Never című koncertfilmjét.

Pályázott a sztori ötletével – sokakkal együtt –, és A Zenekar az Ő ötletét ítélte a legjobbnak, mert egyedi, mert kicsit más, és mert tetszett Nekik.

“Ez az egyik legklasszabb dolog Jamesben és a Metallicában: lényegtelen, mekkorára nőtték ki magukat, még most is csinálnak egyedi dolgokat, például fellépnek egy parkolóban, vagy spéci koncertekkel lepik meg a rajongóikat.” (Előszó, 8.o.; Mark Eglinton: James Hetfield: A Metallica farkasa)

Szóval tényleg nem hordják fenn az orrukat, képesek megújulni, a sztárság ellenére képesek megőrizni a közvetlenségüket, és meglátni az eredetiséget.

Végül is ez ilyen egyszerű is lehet: nem kell körbejárni, nem kell a függöny mögé nézni, hanem csak leülni, nézni, hallgatni és örülni. Én örülök.

Silenos

muse-manuchao-greenday-konyvsilenos420.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: szolgálati vélemény metallica editorial zenei hir

A bejegyzés trackback címe:

https://silenosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr255578169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása